Arc és testápolás

2021.04.12

Kétféle arcápoló terméket is tudok javasolni, ami végül is jó az egész testre és könnyű eékészíteni. Az alkotó részeket kedved szerint változtathatod.

  • Az első egy olaj. A tárolásához szerintem a legjobb egy folyékony szappan adagoló, ami lehetőség szerint kerámiából legyen. Az üveget kb. 2/3 részben feltöltjük extra szűz oliva olajjal, a fennmaradó részt szezámolajjal, dióolajjal vagy lenmagolajjal. Keverheted is. A végén illatosíthatjuk valamilyen illóolajjal (rózsa, narancs) ez tényleg ízlés kérdése.
  • A másik egy kenhető krém. Én nagyon szeretem a shea vajat. Most nem akarom itt leírni a jótékonyhatásait, mert szerintem aki ezt olvassa az már régen tisztába van vele, de legalább is hallott róla. Szóval csavaros tégelyt 3/4  megtöltünk shea vajjal (mindegy, hogy finomított vagy finomítatlan), és hozzákeverünk valami olajat (lehet szezám, dió, oliva). Így sokkal krémesebb krémet kapunk mint a natúr shea vaj és hamarabb  be is szívja a bőrünk.  Az olajat is és ezt a shea vajas krémet is nyáron tudjuk úgy kenni a bőrünkre, hogy vagy nedves bőrre vagy 1-2 csepp vizzel összekeverve kenjük magunkra, így kevésbé fénylék és hamarabb beszívja a bőr.